Rosé champagne.

Nu de zomermaanden voor de deur staan is het een goed idee om al eens na te denken over welke dranken je in de koelkast moet hebben staan. Een goede frisse pint is natuurlijk een optie maar persoonlijk ben ik de laatste jaren echt een liefhebber geworden van rosé champagne.

Rosé champagne is altijd al wat chiquer geweest maar volgens mij nog steeds zwaar ondergewaardeerd. In de zomer is dit voor mij echter de ideale aperitief! Je kan achteraf verdergaan met rosé wijn maar om te starten zijn deze bubbels super. Champagnes hebben als eigenschap dat ze de maag openzetten dus ze zijn perfect om bij een hapje te geven.

In rosé champagnes heb je twee soorten. Je hebt rosé die gemaakt wordt van gewone witte champagne waar ze wat rode wijn bij doen en je hebt de rosé de saignée. Die laatste wordt op een speciale manier gemaakt met enkel blauwe druiven en hierdoor verkrijgt men een intensere smaak dan bij de gewone rosé.

Kinky Champagne.. In de Champagnestreek hebben ze als enige (dus echt wel een uitzondering!) in heel Europa de toestemming om witte en rode wijn te blenden en zo tot een rosé te komen. Het opvallende resultaat leidt tot een lekkere champagne bestaande uit 75 percent witte champagne en 15 percent rode wijn. Ideaal als aperitief bij een feestelijke gelegenheid.

Uitgelichte berichten
Recente berichten