Goed nieuws!

Champagne houdt je jong en gezond!

Champagne wordt steeds meer onze lievelingsdrank. We drinken steeds meer bubbels. Bij voorkeur champagne.. van Champagnehuis voor de kwaliteit!

En dat lang niet meer uitsluitend tijdens de eindejaarsfeesten of bij andere feestelijke aangelegenheden. Alle gelegenheden zijn goed om een en liefst meerdere fles(sen) te ontkurken. En dat is zeker geen slechte zaak, want zelfs volgens de meeste wetenschappers is dat voor onze gezondheid een positieve evolutie.

Zo heeft champagne, met mate gedronken, een positieve invloed op je gezondheid.

Champagne houdt niet alleen je huid en je hart jong en gezond. Deze Godendrank is ook heilzaam voor je hersenen en houdt je geheugen op peil.

Hoe gezond is champagne, en hoeveel mogen we er dan van drinken?

We zijn lang niet meer uitsluitend een volk van bierdrinkers. Naast onze nationale drank houden we ook steeds meer van wijn, cava maar vooral van champagne.

We drinken dan ook jaarlijks meer en meer champagne, in zoverre dat we na de Fransen de grootste champagnedrinkers ter wereld zijn.

Dat champagne gezond is, mag eigenlijk niemand verbazen. Champagne wordt immers haast uitsluitend gemaakt van druiven, en dan nog. Lang niet alle soorten druiven mogen tot champagne verwerkt worden, integendeel. Daar komen alleen de allerbeste soorten voor in aanmerking. Champagne wordt geproduceerd van zes met de meeste zorg geselecteerde druivenrassen.

Champagne rijk aan polyfenolen.

Vooral van rode wijn was bekend dat het bijzonder rijk is aan polyfenolen. Daaraan heeft wijn zijn grote faam op het vlak van onze gezondheid te danken. Recent wetenschappelijk onderzoek bracht echter aan het licht dat champagne op dit vlak voor wijn zeker niet moet onderdoen, wel integendeel. Voeding rijk aan polyfenolen bied vele gezondheidsvoordelen.

Polyfenolen spelen een belangrijke rol in het bestrijden ven levensbedreigende hart- en vaatziekten, in onze westerse samenleving veruit de voornaamste doodsoorzaken. Verzwakte en vernauwde aders liggen in veruit de meeste gevallen aan de basis van het ontstaan van hart- en vaatziekten.

Champagne maakt onze bloedvaten zuiver.

Pitten, schillen en steeltjes van druiven barsten van deze polyfenolen, die je bloedvaten vrij van slechte LDL- cholesterol houden. Polyfenolen zijn afkomstig uit plantaardig voedsel en staan bekend als sterke antioxidanten. Ze helpen ons in de strijd tegen de vrije radicalen, verantwoordelijk voor ons verouderingsproces en allerlei leeftijdsgebonden aandoeningen. Op de foto een mango bellini..

Gezondheidsvoordelen van champagne.

Dus niet alleen rode en in mindere mate witte wijn maar zeker ook champagne verlaagt niet alleen je risico op hart- en vaatziekten. Het met mate drinken van wijn en champagne gaat bloedklonters tegen en zorgt voor meer goede HDL- cholesterol in je bloed.

Andere voordelen van het matig gebruik van champagne:

Aderverkalking: champagne heeft dus een positieve invloed op je slechte cholesterol. De polyfenolen in champagne voorkomen verstopte aderen en aderverkalking.

Huid: polyfenolen zijn ook gunstig voor je huid. Ze stoppen het verouderingsproces en houden zo je huid jong, stralend en fluweelzacht. Polyfenolen werken daar bovenop ontstekingsremmend waardoor ze allerlei huid allergieën verzachten en je huid reinigen!

Hersenen:Britse wetenschappers ontdekten recent dat champagne de bloedvaten verwijden en de druk op hart en hersenen verlichten.

We beginnen 2018 dus met zeer goed nieuws!

Uitgelichte berichten
Recente berichten