En eindelijk is het dan zover..we gaan proeven!

Champagne proeven op 3/4 december 2017.

Op bezoek bij de boer.. met al zijn goede zorgen, manueel en traditioneel, zorgt hij voor een perfect glaasje champagne

Hier zie je de rekken waar de flessen met de hand gedraaid worden.

Champagne proeven & bewaren

Zoals met alle goede wijnen het geval is, beoordeelt u Champagne allereerst met uw ogen, door ernaar te kijken en hem met uw blik te proeven. Geniet van de rijke kleur, de heldere sprankeling, de onweerstaanbare bubbels.

Dan is uw neus aan de beurt om zijn mening te geven: uw neusgaten geven aan of zij bloemige of eerder plantaardige aroma’s bespeuren. En ten slotte, en ook echt als laatste, velt uw mond met een klein slokje het oordeel. Met uw smaakpapillen ervaart u de volle omvang van het smaakpalet van de Champagne.

Champagne kunt u het allerbeste proeven door een paar basisregels in acht te nemen. Allereerst wordt het ten sterkste afgeraden om gerechten te eten die een te uitgesproken smaak hebben (zoals sterke kaassoorten of sterk gekruide gerechten), die het smaakpalet van de Champagne totaal teniet doet.

We hebben dan ook aan kleine versnaperingen gedacht om tijdens de proeverij te kunnen knabbelen tussen het proeven van onze mooie champagnes.

Vervolgens verdient het de voorkeur om tulpvormige champagneglazen te gebruiken. (Check!)

Hun unieke vorm (naar boven toelopend) houdt de aroma’s van de Champagne vast, zodat deze zich concentreren. En ten slotte, als u uw champagneglazen afwast met een afwasmiddel, spoel ze dan een paar keer met heet water na, om te voorkomen dat er een dun laagje ontstaat dat de vorming van de belletjes belemmert.

Wij zijn er dus klaar voor! Iedereen welkom op 3/4 december 2017 .

Uitgelichte berichten
Recente berichten