Wist je dat een fles met 75cl champagne 50 miljoen bubbeltjes bevat? Meer weetjes ...

October 31, 2017

Weetjes over champagne...

Champagne is rond de Kerstdagen en Nieuwjaar één van de meest favoriete dranken. Maar het is natuurlijk ook heerlijk om een lekker glas champagne in te schenken op zaterdagavond tijdens een etentje met vrienden! Of om een belangrijke mijlpaal van je onderneming, studie of in de liefde te vieren met een bijzondere fles bruisend goud.

Maar wat weten we eigenlijk allemaal over champagne? Deze mousserende wijn is niet alleen een heerlijke drank, maar ook nog eens zeer interessant! Zo heeft champagne een aantal bijzondere eigenschappen en bovendien een intens en langdurig productieproces. Wij hebben een aantal leuke weetjes over deze bruisende wijn voor je op een rijtje gezet!

Wist je dat…

… champagne uit maar liefst 7 toegestane druivensoorten mag bestaan? De drie bekendste zijn Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Maar ook de Arbane, Petit Meslier, Pinot Blanc en Pinot Gris druif (zeer zelden gebruikt voor champagne) zijn toegestaan voor de productie van champagne. Deze worden ook wel de vergeten druiven of druiven van weleer genoemd.

 

 ...en fles met 75cl champagne rond de vijftig miljoen bubbeltjes bevat?

 

 

… wanneer je een fles champagne open maakt de kurk niet mag knallen, maar moet sissen? Zo blijven de bubbels namelijk het beste behouden en gaat er uiteraard ook zo weinig mogelijk champagne verloren! Ook moet je bij het openen niet de kurk, maar de fles draaien!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zondag is het zover..!

November 19, 2018

1/4
Please reload

Recente berichten

September 23, 2019

December 9, 2018

November 19, 2018

September 14, 2018

September 4, 2018

August 9, 2018

May 9, 2018

April 28, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle